01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

ZRMANJA, KRUPA, VRANSKO JEZERO

0
Cijena
1,470 Kn
Cijena
1,470 Kn
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3433

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

4 dana
Termin : 3.6.2021. - 6.6.2021.

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

3.6.2021. – 6.6.2021.

7:00

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u hotelu 3* u Svetom Filipu i Jakovu
 • boravišnu pristojbu
 • pratitelja putovanja ispred Agencije
 • razglede po programu
 • osiguranje od odgovornosti Agencije
 • jamčevinu
 • troškove organizacije putovanja

EVENTUALNE DOPLATE

 • jednokrevetna soba – 300,00 HRK
 • ulaznica u PP Vransko jezero
 • - 20,00 HRK
 • - 15,00 HRK (umirovljenici i planinari)
 • vožnja brodom po Zrmanji
 • osiguranje od otkaza putovanja – 50,00 HRK

Cijena NE uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju u individualnom aranžmanu
 • troškove osobne prirode
 • osiguranje od otkaza putovanja
 • sve ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Kalkulacija je rađena na bazi 25 putnika
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. danZAGREB – ZRMANJA – KRUPA – KUDIN MOST

Polazak autobusa iz Zagreba u 7:00. Vožnja autocestom do Svetog Roka te dalje prema Gračacu i mjestu ZRMANJA VRELO. Ostavljamo autobus i šećemo nekoliko stotina metara, dok nas ne hipnotizira lagani šum što se razvija ispod dvjestotinjak metara visokih Misija, stijena ispod planine Poštak, ispod kojih se rađa rijeka Zrmanja, na čijem je izvoru 1924. godine sagrađena brana (šuplji most na koji se moguće popeti i iz kojeg suklja voda). Tu je rijeka prilično hladna (10°C). Lako je osjetiti energiju koja se skuplja iz okolnih stijena koje poput lijevka okružuju vrelo.
Nastavak vožnje do manastira Krupa, smještenog uz istoimenu rijeku, najveću pritoku rijeke Zrmanje. Proslavio je već 700. rođendan. Od tada je puno puta stradavao, ali je svaki put obnovljen. Današnji izgled je dobio prilikom dogradnje 1855. godine, kada je obnovljena i sama crkva.
Rijeka Krupa je bistra planinska rijeka koja se provlači kroz kanjon i povremeno jurne u slobodni pad, čineći predstavu za sva osjetila. Tirkizne, modre i tamnoplave nijanse uokvirene divljim zelenilom i oštrinom kamenjara predstavljaju osobit doživljaj koji se ne može opisati riječima. Krupa ima 19 slapova od kojih je najpoznatiji Deveterac, koji je ime dobio po devet sedrenih kaskada koje završavaju slapom visokim 13 metara.
Predlažemo spuštanje makadamom do Kudinog mosta (cca. pola sata hoda). Prema legendi, most je nastao zbog ljubavi. Mladić kojem most duguje ime izgradio ga je od sedre, kako bi prešao preko rijeke i stigao do svoje drage. Nepoznati majstor je u 12 lukova izgrađenih od sedrenih blokova i isto toliko kamenih stupova premostio rijeku. Most predstavlja remekdjelo gradnje u suhozidu, bez ikakvog vezivnog materijala.
Odlazak u hotel, večera, noćenje.

2. dan OBROVAC – BERBEROV KUK

Doručak. Odlazak u OBROVAC. Šetnja i upoznavanje sa znamenitostima grada. Vožnja brodom po rijeci Zrmanji, u trajanju od tri sata (doplata).
Nastavak vožnje do Berberovog kuka, gdje ćemo uživati u slapovima rijeke Zrmanje. Na povratku ćemo prošetati do prekrasnog vidikovca iznad rijeke Zrmanje.
Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. danVRANSKO JEZERO – ZAGREB

Doručak. Odlazak na Vransko Jezero, najveće prirodno jezero i jedno od najvećih močvarnih područja u mediteranskoj Hrvatskoj. Utočište je ugroženim pticama, zimovalište je za oko 100 000 ptica vodarica. Jezerski je raj sportskih ribolovaca i biciklista, a od mora ga dijeli vapnenački greben. Poseban je doživljaj različitosti voda na tako maloj udaljenosti.
Najprije ćemo obići CRKVINE. Šetat ćemo drvenom stazom dužine 550m i upoznati neke od ptica koje se hrane, gnijezde, skrivaju ili odmaraju u gustom tršćaku ornitološkog rezervata, a među njima možda uočimo i zvijezde Vranskog jezera – čaplju dangubu i malog vranca. Na Vranskom jezeru zabilježeno je više od 260 različitih ptičjih vrsta, a toranj za promatranje ptica na kraju drvene staze uvest će nas dublje u ovaj ptičji raj.
U blizini najvišeg vrha parka prirode Vransko jezero (Štandarac, 303 mnv) nalazi se najatraktivniji vidikovac ovog područja – info centar Kamenjak, na visini od oko 283 metra iznad mora.
Dva spojena objekta izgrađena su i uređena u tradicijskom stilu te se pokraj njih nalaze velike informacijske table koje pričaju priču o ovom kraju, stariju više od dva tisućljeća, a tamo je i veliki plato s klupama za odmor i uživanje, panoramski teleskop i ono najvažnije: pruža se pogled na čitavo jezero.
Upijte svu ljepotu pogleda na najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, maslinike i suhozide Modrava te morsko plavetnilo prošarano brojnim otocima zadarskog, šibenskog i kornatskog arhipelaga.
Na platou je kapelica Svih svetih do koje se na Veliki petak hodočasti 2,5 km dugom stazom Križnog puta iz sela Bakovići.
Na području Prosike, na najjužnijem dijelu Parka, obnovljena je ribarska kućica iz 19. stoljeća, a u blizini je i obnovljena Borellijeva ribarska kuća iz 18. stoljeća, koja je u prošlosti služila kao prenoćište, sklonište ili ostava ribarima, a koristili su je i čuvari koji su kontrolirali izlov jegulje koja je upravo na ovom mjestu u najvećem broju migrirala prema moru i natrag.
Posjetit ćemo spomenik iz vremena turske dominacije, Maškovića han, najzapadniji spomenik civilne islamske kulture u Europi. Han je 2015. godine obnovljen te možemo reći da je, nakon dugih 370 godina, napokon dočekao svoj dovršetak.
Pogledat ćemo i ostatke Starog grada Vrana i Benediktonskog samostana (9. – 16. st.).
Povratak u Zagreb u večernjim satima.

4. DANBENKOVAC – ASSERIA – ZAGREB

Doručak. Slobodno do odlaska iz hotela. Na povratku posjetiti ćemo gradić BENKOVAC koji je dobio ime po kaštelu kojeg su podigli knezovi Benkovići u 15. st. Utvrda se nalazi na brežuljku iznad grada i danas se koristi kao zavičajni muzej. Šumskom stazom popeti ćemo se do srednjovjekovne utvrde Klićevica koja spada među bolje očuvane utvrde u Dalmaciji. Posjetiti ćemo i Mauzolej obitelji Meštrović, sagrađen u obliku kapele posvećene sv. Jeleni Križarici, smješten u središtu rimokatoličkog groblja. To je secesijsko djelo kipara Ivana Rendića. U nastavku ćemo posjetiti ponovno otkriven grad ASSERIA, jedan od najvažnijih liburnskih i kasnije rimskih naselja na području sjeverne Dalmacije. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

Šifra glavnog organizatora: 01

Fotografije
Pošaljite nam mail
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!