01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

VELIČANSTVENI DOLOMITI, južni Tirol

0
trenutno nije u ponudi
trenutno nije u ponudi
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7826

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

7 dana

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

Cijena uključuje

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Šest polupansiona u hotelima***
 • Turističkog pratitelja ispred agencije
 • Razglede po programu
 • Osiguranje od odgovornosti agencije
 • Jamčevinu

Moguće doplate (informativne cijene, podložne promjenama)

 • Boravišna pristojba – 0,00€ po osobi i danu, na licu mjesta - OBAVEZNA DOPLATA!
 • Jednokrevetna soba - 0,00 HRK
 • Paket putnog osiguranja – na upit

Cijena NE uključuje

 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu
 • Paket putnog osiguranja
 • Troškove osobne prirode
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Preporučujemo sa sobom ponijeti kišne kabanice, kišobrane, čvršće cipele, štapove za hodanje, topliju jaknu.
 • Sa sobom je potrebno ponijeti policu zdravstvenog osiguranja.
 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 osoba
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. DANZAGREB – VILLACH – LIENZ

Polazak u 6:00, iz Zagreba. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do VILLACHA, drugog grada po veličini i najvažnijeg turističkog odredišta Koruške. Posjetit ćemo glavnu gradsku crkvu, Crkvu svetog Jakova, na kojoj se nalazi najviši crkveni toranj u Koruškoj (94 metara), zatim Crkvu svetog Križa, jednu od najljepših baroknih crkava u Koruškoj koja je po nekima jedna od najljepših crkava Austrije. Slijedi posjeti dvorcu Landskron, solidno očuvanoj utvrdi s koje se pruža sjajan pogled na Villach i okolicu, a gdje se nalazi i jedinstven Zoološki vrt ptica grabljivica (doplata). Oko grada Villacha nalaze se deseci predivnih planina i jezera u kojima ćemo uživati putujući.
Nastavak vožnje do LIENZA, slikovitog srednjovjekovnog glavnog grada pokrajine Tirol. Smjestio se na križanju dolina rijeka Drave i Isel te doline Pustertala, što ga još od antičkih vremena čini važnim prometnim čvorištem između Koruške, Južnog Tirola i Salzburga. Rijeka Isel se ulijeva u Dravu kod Lienza, a južno od grada uzdižu se Lijencerski Dolomiti. Povijesna jezgra grada preuređena je u živahnu i elegantnu pješačku zonu s mnogobrojnim trgovinama i kavanama, a dvorci tirolskog plemstva danas su muzeji i gradski uredi. Dva skijališta Hochstein i Zetterfeld uređena su na južnim sunčanim obroncima iznad Lienza i povezana skijaškim autobusom. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

2. DANLIENZ – BRUNICO

Doručak. Odalzak iz hotela. Šetnja Lienzom. Iznad grada nalazi se srednjovjekovni dvorac Bruck, u kojoj se danas nalazi Muzej grada Lienza. Oko dvorca se nalazi šuma s ribnjakom, odakle kreću mnogobrojne planinarske staze. Izabrat ćemo i mi jednu stazu za hodanje i uživanje u prekrasnim vidicima. Nastavak vožnje uz rijeku Dravu, do skijaškog centra SILLIANA, iznad kojeg se nalazi dvorac Heinfels. Nastavak vožnje do mjesta TOBLACH DOBBIACO, gdje se nalazi prekrasno jezero Toblacher. U blizini, u ružičastim stijenama, rađa se rijeka Drava kao mali izvor. U blizini je i dvorac Herbstenburg. Vožnja prekrasnom dolinom Puster, u kojoj se nalazi 14 poznatih turističkih mjesta, a u jednom od njih i naš hotel. Smještaj u isti, večera, noćenje.

3. DANBRUNICO – KRONPLATZ / PLAN DE CORONES – BRUNICO

Nakon doručka, jedna grupa kreće žičarom, a druga pješice (4 sata) na planinu KRONPLATZ (njemački) / PLAN DE CORONES (talijanski), koja se proteže na visini od 975 – 2275 m/nv. Jedno je od najpopularnijih skijališta u Europi, s više od 300 sunčanih dana. Ime je dobio prema vrhovima planina koje podsjećaju na pijetlovu krijestu (krone / corona = kruna, krijesta) pa je i zbog toga zaštitni znak skijališta crvena pijetlova glava s izraženim krijestom. Na vrhu se nalazi muzej posvećen planinarenju i poznatom alpinistu Reinholdu Messneru, koji se dva puta popeo na Mount Everest bez upotrebe boce s kisikom te je prva osoba u svijetu koja se popela na svih 14 svjetskih planina iznad 8.000 m/nv. S vrha ćemo uživati u prekrasnoj panorami od 360°, na sve strane. Tu se nalazi i najveće zvono u Austriji. Slijedi spuštanje u gradić BRUNICO. Prošetat ćemo njegovim povijesnim centrom u kojem se nalaze mnogobrojne trgovine s domaćim specijalitetima, ručnim radovima, keramikom… Slobodno vrijeme do večere, noćenje.

4. DANBRUNICO – VIPITENO – BRIXEN – BRUNICO

Doručak. Vožnja dolinom do malog gradića VIPITENO, nastalog u srednjem vijeku, a služio je kao utočište za kraljeve i careve, dok je do danas zadržao sjaj bogatstva i kulture. Zwolfertom, visoki toranj sa satom dijeli novi dio grada od starog. Iznad grada je dvorac Reifenstenin. Pješačka tura do slapa Gilfenklamm. Slijedi spuštanje u BRIXEN, kojeg krasi epitet malog raja za ljubitelje umjetnosti. Ovdje se stapaju stilovi renesanse, gotike i rokokoa. U starijem dijelu ulice su uske, a srednjovjekovne kuće pastelnih boja oslikavaju pravi alpski šarm. Katedrala na trgu datira iz 10. stoljeća, a u njoj se nalaze freske iz istog vremena. Brixen je savršeno mjesto za gurmane i ljubitelje specijaliteta Južnog Tirola. Odlazak do augustinskog samostana, na vrlo pitoresknoj lokaciji, Novacella Abbey, gdje se mogu degustirati vina (doplata). Povratak u hotel, večera, noćenje.

5. DANBRUNICO – ST. VIGILIO – ST. LORENZEN – BRUNICO

Doručak. Vožnja do prekrasnog sela ST. VIGILIO. Šetnja idiličnim mjestom. Iz ST. LORENZENA ćemo krenuti na laganu arheološko – panoramsku pješačku turu. Uživanje u prirodi. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DANBRUNICO – SAND IN TAUFERS – BRUNICO

Doručak. Vožnja uz mjesta Gais i Uttenheim do mjesta SAND IN TAUFERS. Ovdje se također nalazi srednjovjekovni dvorac Taufers. Iz Campa Tures (864 m/nv) krenut ćemo na pješačku stazu kojom je išao Sveti Franjo, a prolazit ćemo i pokraj prekrasnih slapova. Tura traje 1 do 2 sata, staza je dužine 2,5 km, a visinska je razlika 290 m. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. DANBRUNICO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do gradića BELLUNO, smještenog u podnožju Dolomita (389 m/nv) i na ušću rijeke Ardo u Piave.
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Austriju. Na putu ćemo se zaustaviti u prekrasnom VELDENU, pomalo tipičnom elitnom odredištu kakvo se može vidjeti uz obalu mnogih svjetskih jezera. Smješten je uz Vrbsko jezero (Wörthersee), uz koje se nalaze mnoge palače s lijepim pročeljima. Najznamenitija palača je Schloß Velden, izgrađena još u 16. stoljeću, a koja je s vremenom dobila nadimak Veldenski dvorac. Povratak za Zagreb.

Šifra glavnog organizatora: 01

Cijene

Fotografije
Pošaljite nam mail
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!