01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

VELIČANSTVENI DOLOMITI – JUŽNI TIROL

0
Cijena
Od4,550 Kn
Cijena
Od4,550 Kn
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3849

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

7 dana
Termin : 23.7. - 29.7.2022.

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

23.7.2022.  6:00

Cijena uključuje

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Šest polupansion u hotelu 3*
 • Razglede po programu
 • Turističkog pratitelja ispred agencije
 • Osiguranje od odgovornosti agencije
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena NE uključuje

 • OBAVEZNA DOPLATA - Boravišna pristojba – 2,00€ po osobi i danu, na licu mjesta
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 920,00 HRK
 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu
 • Troškove osobne prirode
 • Osiguranje od otkaza putovanja - na upit
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. DANZAGREB – LIENZ - SILLIAN - DOLINA PUSTER

Polazak u 6:00 sati, s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do LIENZA, slikovitog srednjovjekovnog glavnog grada pokrajine Tirol. Smjestio se na križanju dolina rijeka Drave i Isel te doline Pustertala, što ga još od antičkih vremena čini važnim prometnim čvorištem između Koruške, Južnog Tirola i Salzburga. Rijeka Isel se ulijeva u Dravu kod Lienza, a južno od grada uzdižu se Lijencerski Dolomiti. Povijesna jezgra grada preuređena je u živahnu i elegantnu pješačku zonu s mnogobrojnim trgovinama i kavanama, a dvorci tirolskog plemstva danas su muzeji i gradski uredi. Dva skijališta Hochstein i Zetterfeld uređena su na južnim sunčanim obroncima iznad Lienza i povezana skijaškim autobusom. Šetnja gradićem. Iznad grada nalazi se srednjovjekovni dvorac Bruck, u kojem se danas nalazi Muzej grada. Nastavak vožnje uz rijeku Dravu, do skijaškog centra SILLIANA, iznad kojeg se nalazi dvorac Heinfels. Nastavak vožnje do mjesta TOBLACH DOBBIACO, gdje se nalazi prekrasno jezero Toblacher. U blizini, u ružičastim stijenama, rađa se rijeka Drava kao mali izvor. U blizini je i dvorac Herbstenburg. Vožnja prekrasnom dolinom Puster, u kojoj se nalazi 14 poznatih turističkih mjesta, a u jednom od njih i naš hotel. Smještaj u isti, večera, noćenje.

2. DANDOLINA PUSTER

Doručak. Upoznavanje s mjestom boravka. Izabrat ćemo jednu od prekrasnih šetnica u blizini hotela po izboru našeg vodiča. Večera, noćenje.

3. DANKRONPLATZ

Nakon doručka, jedna grupa kreće žičarom, a druga pješice (4 sata) na planinu KRONPLATZ (njemački) / PLAN DE CORONES (talijanski), koja se proteže na visini od 975 – 2275 m/nv. Jedno je od najpopularnijih skijališta u Europi, s više od 300 sunčanih dana. Ime je dobio prema vrhovima planina koje podsjećaju na pijetlovu krijestu (krone / corona = kruna, krijesta) pa je i zbog toga zaštitni znak skijališta crvena pijetlova glava s izraženim krijestom. Na vrhu se nalazi muzej posvećen planinarenju i poznatom alpinistu Reinholdu Messneru, koji se dva puta popeo na Mount Everest bez upotrebe boce s kisikom te je prva osoba u svijetu koja se popela na svih 14 svjetskih planina iznad 8.000 m/nv. S vrha ćemo uživati u prekrasnoj panorami od 360°, na sve strane. Tu se nalazi i najveće zvono u Austriji. Slijedi spuštanje u gradić BRUNICO. Prošetat ćemo njegovim povijesnim centrom u kojem se nalaze mnogobrojne trgovine s domaćim specijalitetima, ručnim radovima, keramikom… Slobodno vrijeme do večere, noćenje.

4. DANVIPITENO - BRIXEN

Doručak. Vožnja dolinom do malog gradića VIPITENO, nastalog u srednjem vijeku, a služio je kao utočište za kraljeve i careve, dok je do danas zadržao sjaj bogatstva i kulture. Zwolfertom, visoki toranj sa satom dijeli novi dio grada od starog. Iznad grada je dvorac Reifenstenin. Pješačka tura do slapa Gilfenklamm. Slijedi spuštanje u BRIXEN, kojeg krasi epitet malog raja za ljubitelje umjetnosti. Ovdje se stapaju stilovi renesanse, gotike i rokokoa. U starijem dijelu ulice su uske, a srednjovjekovne kuće pastelnih boja oslikavaju pravi alpski šarm. Katedrala na trgu datira iz 10. stoljeća, a u njoj se nalaze freske iz istog vremena. Brixen je savršeno mjesto za gurmane i ljubitelje specijaliteta Južnog Tirola. Odlazak do augustinskog samostana, na vrlo pitoresknoj lokaciji, Novacella Abbey, gdje se mogu degustirati vina (doplata). Povratak u hotel, večera, noćenje.

5. DANST. VIGILIO

Doručak. Vožnja do prekrasnog sela ST. VIGILIO. Šetnja idiličnim mjestom. Iz ST. LORENZENA ćemo krenuti na laganu arheološko – panoramsku pješačku turu. Uživanje u prirodi. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DANSAND IN TAUFERS

Doručak. Vožnja uz mjesta Gais i Uttenheim do mjesta SAND IN TAUFERS. Ovdje se također nalazi srednjovjekovni dvorac Taufers. Iz Campa Tures (864 m/nv) krenut ćemo na pješačku stazu kojom je išao Sveti Franjo, a prolazit ćemo i pokraj prekrasnih slapova. Tura traje 1 do 2 sata, staza je dužine 2,5 km, a visinska je razlika 290 m. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. DAN VELDEN - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Austriju. Na putu ćemo se zaustaviti u prekrasnom VELDENU, pomalo tipičnom elitnom odredištu kakvo se može vidjeti uz obalu mnogih svjetskih jezera. Smješten je uz Vrbsko jezero (Wörthersee), uz koje se nalaze mnoge palače s lijepim pročeljima. Najznamenitija palača je Schloß Velden, izgrađena još u 16. stoljeću, a koja je s vremenom dobila nadimak Veldenski dvorac. Povratak za Zagreb.

Šifra glavnog organizatora: 01

Fotografije
Pošaljite nam mail
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!