01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

ŠKOTSKA – 8 dana autobusom i brodom

0
FM 3.790,00 HRK
Od3,790 Kn
FM 3.790,00 HRK
Od3,790 Kn
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

294

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

8 dana

Mjesto polaska

Autobusni kolodvor (peron 502 – 506)

Vrijeme polaska

5:00   03.01.-10.01.2019.

Cijena uključuje

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • Smještaj na osnovi ukupno 5 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*
 • - 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici Frankfurta
 • - 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u okolici Glasgowa (škotski topli kuhani doručak)
 • - 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Amsterdam/IJmuiden - Newcastle i Newcastle – Amsterdam/IJmuiden
 • Ulaznice za kovačnicu vjenčanja u Gretna Greenu
 • Razgledavanja prema programu
 • Stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu

 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije
 • Doplata nije obavezna
 • Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije
 • - sjedala 5,6,7,8, u drugom redu, doplata po osobi: 100,00 HRK
 • - sjedala iza drugih vrata, doplata po osobi: 100,00 HRK

Cijena NE uključuje

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.390 kn
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.790 kn
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 390 kn
 • Moguću doplatu za 3 večere u hotelu u okolici Glasgowa: 550 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike (informativne cijene, podložne promjenama):
 • - Riverside Museum u Glasgowu: besplatan ulaz, Kelvingrove Art Gallery and Museum u Glasgowu: besplatan ulaz, St. Mungo Museum of Religious Life and Art: besplatan ulaz
 • Putno osiguranje
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

NAPOMENE

 • VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i potrebni za brodske liste putnika.
 • Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija trokrevetnih soba/kabina nije moguća.
 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Njemačkoj i Nizozemskoj je euro.
 • Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu ili kaput, vestu, čvršću sportsku obuću, topliju odjeću za daleki sjever, šal, kapu i rukavice!
 • Sadržaj izleta može biti podložan promjenama na licu mjesta, ovisno o stanju puteva i vremenskim prilikama
 • Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.
 • Adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi u brodskoj trgovini ili na licu mjesta.
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. DANZAGREB - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica – crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke – obala Majne – katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

2. DANFRANKFURT – AMSTERDAM/IJMUIDEN - BROD

Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Amsterdam i vožnja do Ijmuidena, luke za putnički promet. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba, kino.. Noćenje u kabinama na brodu.

3. DANBROD – NEWCASTLE – GRETNA GREEN - GLASGOW

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Newcastle. Na „granici“ sa Škotskom posjetiti ćemo poznato pogranično mjesto Gretna Green gdje su bježali mladi parovi iz Engleske kako bi se vjenčali. (uključena ulaznica za kovačnicu vjenčanja). Vožnja prema sjeveru kroz divlje visoravni i predjele velikih prirodnih ljepota. Razgled Glasgowa, grada poznatog po viktorijanskoj arhitekturi: park Glasgow Green – trg George Square – sveučilišna četvrt – katedrala – Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli. Sveti Mungo kojem je posvećena gotička katedrala podigao je ovdje prvu crkvu u 6.stoljeću, a poslije se od tog mjesta počeo širiti grad. Glasgow je nekada bio najvažnije industrijsko središte Britanskog Imperija poslije Londona, a danas je poznat po brojnim muzejima, galerijama i kulturnom životu. Smještaj u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

4. DANIZLET EDINBURGH

Doručak. Cjelodnevni izlet u Edinburgh, glavni grad Škotske. Zaustavljanje na obali zaljeva Firth of Forth gdje možete vidjeti spektakularne mostove koji povezuju dvije obale. Razgled Edinburgha: katedrala – Royal Mile – Castle – spomenik Walteru Scottu – Parlament – Holyroadhouse – glavna ulica Princess Street – Calton Hill – Charlotte Square – ulica George Street. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, kupovinu i posjete muzejima. Bogata kulturna i trgovačka ponuda pruža brojne mogućnosti posjetiteljima: posjet Kraljevskom muzeju Škotske ili Nacionalnoj galeriji Škotske upotpuniti će dojam o škotskoj prijestolnici, a odličan je i shopping u Princess Streetu. (trgovine su otvorene nedjeljom poslije podne). Povratak u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

5. DANIZLET JEZERO LOCH LOMMOND, NACIONALNI PARK TROSSACHS I STIRLING

Doručak. Vožnja do jezera Loch Lommond „kraljice škotskih jezera“, omiljenom izletištu stanovnika Glasgowa i najvećeg jezera na cijelom britanskom otoku. Nastavak vožnje do područja nacionalnog parka Trossachs. Ovo je jedan od najljepših škotskih krajolika. Ljepota krajolika često je bila inspiracija brojnim piscima, a najpoznatiji škotski pisac sir Walter Scott upravo je ovdje smjestio radnje nekih od svojih najpoznatijih novela. Jezera okružena šumama i područja spomenuta u romantičnim novelama, mjesta su na kojima su živjeli škotski nacionalni junaci Rob Roy i William Wallace zvani Braveheart, kojeg je Mel Gibson ovjekovječio u filmu „Hrabro srce“. Nastavak izleta posjetom povijesnom gradu Stirlingu. Utvrda na vrhu stijene jedan je od najpoznatijih renesansnih dvoraca Škotske. Legenda kaže da je ovdje bio i dvorac kralja Artura, a brojni važni događaji iz škotske povijesti vezani su upravo za ovaj grad. Razgled povijesnog dijela mjesta i slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

6. DANGLASGOW – JEDBURGH - NEWCASTLE - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema jugu. Zaustavljanje u povijesnom mjestu Jedburgh, nekad važnom graničnom gradu između Engleske i Škotske. U 12. stoljeću ovdje je izgrađen veliki augustinski samostan po nalogu kralja Davida I, jedna od najboljih normanskih zgrada u Škotskoj. Kraljica Mary Škotska boravila je u manjem dvorcu u mjestu. Zaustavljanje na „granici“ Engleske i Škotske uz pauzu za fotografiranje uz „granični kamen“ (a uz malo sreće i kojeg raspjevanog Škota s gajdama u tradicionalnom kiltu!). Vožnja do Newcastlea i ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

7. DANAMSTERDAM/IJMUIDEN - FRANKFURT

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Amsterdam/IJmuiden u jutarnjim satima. Posjet Amsterdamu glavnom gradu Nizozemske smještenom na rijeci Amstel. Šetnja s pratiteljem putovanja do Trga Dam i kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. DANFRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Granične i vizne formalnosti

Za putovanje u Veliku Britaniju i Irsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u studenom 2017). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Cijene

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.790 kn

REDOVNA MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.990

Šifra glavnog organizatora: 12

Fotografije
Pošaljite nam mail
Pratite nas na Facebooku
Pratite nas na Facebooku
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!