091 487 2244 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
091 487 2244 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

PAG – OTOK SIRA, ČIPKE I SOLI

0
Cijena
Od680 €
Cijena
Od680 €
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12010

Zašto Adrijana?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

8 dana
Termin : 22.6.2024. – 29.6.2024.
Plan putovanja

1. DANZAGREB – OTOK PAG - JAKIŠNICA

Polazak autobusa iz Zagreba u 8:00. Vožnja autocestom, do grada SENJA koji se smjestio između mora i Velebita. Kod prekrasne Tvrđave Nehaj sastati ćemo se s lokalnim vodičem koji će nas upoznati s burnom prošlošću grada i okolice.
Nastavljamo se voziti senjskim podvelebitskim čarobnim primorjem prema trajektnoj luci Prizna. Plovidba trajektom Prizna – Žigljen. Nastavak vožnje do mjesta JAKIŠNICA i našeg hotela LA LUNA. Smještaj, večera, noćenje.

2. DANJAKIŠNICA

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i vlastite aktivnosti. Upoznati ćemo okolinu i plaže oko hotela. Večera, noćenje.

3. DANJAKIŠNICA – STARA NOVALJA – LUN – GRAD PAG

Doručak. Vožnja do Luna na krajnjem sjeverozapadu otoka. Tu je priroda ostavila svoje tragove u spoju zelenog i modrog. Uživati ćemo u poznatim „lunjskim maslenicima“ i osjetiti da je ovdje vrijeme stalo. Nastavak vožnje do STARE NOVALJE, šetnja mjestom i odlazak na plažu Planjka (Trinćel), jedne od najljepših prirodnih i najbolje uređenih ovdašnjih plaža. Povratak u hotel, večera.
Nakon večere odlazak u grad PAG. Uz lokalnog vodiča ćemo imati večernji razgled: Knežev dvor, Benediktinski samostan, Crkva sv. Jurja-zaštitnih grada i otoka, Gradske zidine….Posjetiti ćemo i Galeriju Paške čipke. Stoljećima se njeguje tradicija izrade čipke na iglu – 2009. g. upisana je u UNESCO-ov registar nematerijalne kulturne baštine. Paška čipka prati Pažane kroz cijeli život i kao jedna neprekinuta nit simbolizira svu ljepotu, ali i težinu življenja na ovom otoku kamena i soli. Povratak u hotel, noćenje.

4. DANJAKIŠNICA – OTOK SILBA

Doručak. Vožnja autobusom do NOVALJE te dalje brodom na prekrasan otok SILBU.
Otok Silba se hvali svojom ljepotom i kažu da se tu sakrio „raj na zemlji“. To je otok pješaka jer bez automobila. Osim prirodnih ljepota, znamenitost otoka je TORETA, šesterokutni toranj visok 15 m s vanjskim stubištem. Prema predaji, u 19.st. izgradio ju je kapetan Petar Marinić kao uspomenu na neprežaljenu ljubav. Nakon lagane šetnje uživati ćemo u jednoj od plaža otoka. Povratak u Novalju. Uz Povratak u hotel, večera, noćenje.

5. DANJAKIŠNICA – CASKA - METAJNA

Doručak. Vožnja autobusom do našeg prvog mjesta METAJNA koja se smjestila u „kamenom gnijezdu“ na istočnom dijelu otoka. Pisani dokumenti govore da su prvi turisti posjetili Metajnu 1928. godine. Tako ćemo i mi njihovim tragom i otkriti svu ljepotu ovoga kraja. Priroda je ovdje otisnula trajni pečat u jedinstvenom spoju vjetra, kamena i mora. Osvježenje ćemo potražiti na plaži Ručica do koje se dolazi kroz slikoviti predio nazvan Kanjon. U povratku ćemo proći pokraj naselja Zubovići, Kustići i Vidalići, koja izgledaju kao da su izrasla iz kamena. Na kraju ćemo posjetiti područje uvale CASKE zanimljivog za sve ljubitelje arheologije I povijesti. Na ovom prostoru se nakad nalazila CISSA, rimski grad koji je potonuo u 4. St. uslijed potresa. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DANJAKIŠNICA – NOVALJA - SOLANA PAG – POVLJANA

Doručak. Vožnja do grada NOVALJA. Uz lokanog vodiča ćemo prošetati gradićem, upoznati se s njegovom poviješću i zanimljivostima. Posjetit ćemo Gradski muzej koji osim bogate etnografske zbirke, izložbe poznatih i manje poznatih umjetnika je poznat po „Talijanovoj buži“ – antičkom podzemnom vodovodu, dugačkom oko 1,2 km, čiji se ulaz nalazi unutar muzeja. Odakle se može vidjeti njegov početni dio.
Nastavak vožnje do grada Paga i Paške solane. Prošetati ćemo se uz „priču o paškoj soli“ do bazena sa soli. Saznati ćemo sve o povijesti Solane, načinu proizvodnje soli, nekada i danas, te o sastavu, kvaliteti i važnosti soli. Nastavak vožnje do mjesta POVLJANA. Uz plažu Dubrovnik u okruženju borove šume, nalazi se jezero „Segal“ sa muljevitim sedimentom. Isprobat ćemo ljekovito blato „Segal“i okupati se na jednoj od plaža u ovoj uvali. Tko bude htio prošetati će se pokraj plaže Perilo do važnog spomenika Hrvatske arhitekture, crkve sv. Nikola, koja datira iz 9. st.
Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. DANJAKIŠNICA – OTOK OLIB

Doručak. Predlažemo odlazak brodom na otok OLIB – poznat po ljepoti pješčanog dna i tirkiznih boja. Od istoimenog i jedinog mjesta na otoku Olib prošetati ćemo kroz šumu do uvale Slatinica. Uvala je izrazito plitka i pravi netaknuti prirodni raj. Obala je kombinacija pijeska i kamena, a morsko dno pješčano. Dok se kupamo i uživamo u moru, pogled nam puca na Velebit i otok Pag.

8. DANJAKIŠNICA – KOLAN – RAŽANAC - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. U povratku ćemo posjetiti mjesto KOLAN i poznatu siranu Gligora. Čuti ćemo priču o paškom siru i degustirati ga. Nastavak vožnje preko Paškog mosta do mjesta RAŽANAC. Šetnja mjestom i povratak preko Masleničkog mosta u Zagreb.

Cijena po osobi – 680 €

Šifra glavnog organizatora: 01

Detalji

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

08:00  22.6.2024.

Cijena uključuje

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • 7 polupansiona u hotelu LA LUNA****, Jakišnica, piće iz šankomata uz večeru, boravišnu pristojbu
 • Lokalnog vodiča u Senju, Pagu i Novalji
 • Razgled prema programu
 • Voditelja putovanja ispred agencije
 • Osiguranje od odgovornosti agencije i troškovi organizacije putovanja

Doplate (informativne cijene, podložne promjenama)

 • jednokrevetna soba park – 294€
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Izleti na otoke Silbu I Olib
 • Troškove osobne prirode

Cijena NE uključuje

 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu
 • Paket putnog osiguranja
 • Troškove osobne prirode
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Fotografije
Pošaljite nam mail