01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

OTOČKI BISERI ŠIBENSKOG ARHIPELAGA (Murter, Krapanj, Prvić, Žirje, Kaprije, Zlarin, Visovac)

0
Cijena
3,660 Kn
Cijena
3,660 Kn
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4099

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

8 dana
Termin : 19.6.2021. - 26.6.2021.

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

8:00

19.6.2021. – 26.6.2021.

Cijena uključuje

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Sedam polupansiona u hotelu Amadria Park, hotel Niko***
 • Boravišnu pristojbu
 • Lokalnog vodiča u Šibeniku
 • Turističkog pratitelja ispred Agencije
 • Razglede po programu
 • Osiguranje od odgovornosti agencije
 • Jamčevinu

EVENTUALNE DOPLATE

 • Osiguranje od otkaza putovanja - 83,00 HRK
 • Jednokrevetna soba – 1.050,00 HRK
 • Izleti na otoke, brodom ili katamaranom, prema programu
 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju, prema programu
 • Ulaznica u NP Krka
 • Ulaznica za otok Visovac

Cijena NE uključuje

 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu
 • Paket putnog osiguranja
 • Troškove osobne prirode
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 osoba
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. DANZAGREB - MURTER

Polazak autobusa iz Zagreba u 8:00. Vožnja autocestom, uz kraća zaustavljanja putem, do otoka MURTERA, koji je povezan s kopnom pokretnim mostom. Na otoku se nalaze četiri naselja, od kojih su Murter i Jezera starija, a Tisno i Betina mlađa. Veći dio otoka prekriven je stoljetnim stablima maslina i smokava, što su i glavne tradicionalne kulture koje uzgaja domaće stanovništvo. Od trenutka doseljenja do danas, stanovnici Murtera prošli su put od ratara i stočara, ribara i vinogradara do ugostitelja, skipera i turističkih djelatnika. Škrta zemlja danas postaje atrakcija, puste pješčane uvale postaju najatraktivnije plaže, a Kornati bivaju otkriveni kao jedan od najljepših ekološki očuvanih krajolika. Otok je poznat po predivnim pješčanim plažama Slanica, Kosirina, Čigrađe, Lovišća… Kupat ćemo se na Slanici. U popodnevnim satima odlazak prema hotelu Niko***, Solaris. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

2. DANSolaris - ŠIBENIK

Doručak. Jutarnja šetnja i upoznavanje s prekrasnim naseljem Solaris. Slobodno vrijeme za kupanje i vlastite aktivnosti. Odlazak u večernji razgled ŠIBENIKA, najstarijeg samorodnog hrvatskog grada na Jadranu, koji je nastao kao starohrvatska utvrda. Razgled grada uz lokalnog vodiča: KATEDRALA SV. JAKOVA – TRG REPUBLIKE HRVATSKE – GRADSKA VIJEĆNICA – KNEŽEVA PALAČA – MUZEJ GRADA – BISKUPSKA PALAČA – TRG ČETIRI BUNARA… Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. DANBRODARICA - KRAPANJ

Doručak. Odlazak autobusom do mjesta BRODARICA. Nastavak brodićem (doplata) do otoka KRAPANJ, najnižeg naseljenog otoka na Jadranu (1,25 m/nv). Po njegovim hridinastim dijelovima mora rasprostranjena su rastilišta spužava i crvenog koralja. Krapanj je otok stoljetne tradicije ronilaštva, spužvarstva i ribarstva. Jadranska spužva je vrlo cijenjena zbog svoje kvalitete i ljepote. Njegovo središte čini naselje od uglavnom kamenih kuća, koje tvore splet uskih kamenih uličica, karakteristično za dalmatinsko podneblje. Tu se izdvaja stoljetna borova šuma i Samostan svetog Križa, u čijem se muzeju čuvaju brojni eksponati koji svjedoče o životu Krapnja u prošlim vremenima. Predlažemo posjet Uljari svetog Lovre, koja datira iz 15. st., Muzeju ronilaštva u sklopu jedinog hotela Spongiola, kao i Muzeju i suvenirnici Spuga 2 obitelji Tanfara, koja se bavi spužarstvom još od 1896. godine. Kupanje na prekrasnoj plaži. U večernjim satima povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DANPRVIĆ

Doručak. Odlazak brodićem iz Vodica ili Šibenika (doplata) do otoka PRVIĆA, koji će nas oduševiti mirnoćom dvaju ribarskih mjesta, Prvić Šepurine i Prvić Luke, međusobno povezanih kilometar dugom cestom. Od strane Ministarstva kulture oba mjesta su zaštićena kao kulturna baština. U povijesnim se spisima otok prvi put spominje još u 11. stoljeću, dok značajnije naseljavanje doživljava se u 16. st., kada postaje elitna lokacija na kojoj su imućni šibenski velikaši i plemići gradili svoje vile i ljetnikovce (uključujući i poznatu obitelj Vrančić). Sam je Faust Vrančić, veliki hrvatski matematičar, fizičar, filozof , jezikoslovac, znanstvenik i povjesničar iz 17. st. na otoku proveo svoje djetinjstvo, zbog čega Prvić i nazivaju Faustovim otokom. Predlažemo posjet Memorijalnom centru Fausta Vrančića. Kupanje na nekoj od pješčanih plaža okruženih tirkiznim morem. Povratak u hotel, večera, noćenje.

5. DANŽIRJE I KAPRIJE

Doručak. Odlazak brodićem (doplata) na najudaljeniji otok šibenskog arhipelaga, ŽIRJE. Otok je dugačak 12 km, a poznat je po prirodnim ljepotama, bistrini i plavetnilu mora, divljim plažama. Stanovništvo se ovdje uglavnom bavi uzgojem vinove loze, maslina i smokve. Žirje ima 29 uvala, što ga čini idealnim mjestom za miran odmor, daleko od gradske buke. Opustit ćemo se i uživati na jednoj od plaža i pronaći svoj komadić mora.
Slijedi odlazak na još jedan otočki biser šibenskog arhipelaga, KAPRIJE. Otok je posebno zanimljiv nautičarima i izletnicima, a zbog svojih uvala i prirodne luke. Nalazi se u središnjem dijelu šibenskog arhipelaga, između otoka Kakana i Zmajana. Ime je dobio po mediteranskoj biljci čiji pupoljci služe kao začin – kapar. Na otoku nas čekaju lijepe plaže, mnogo mira i tišine, sunca i opuštanja, a miris maslina i borova bit će dodatna nijansa toj lijepoj skici. Otok Kaprije je povezan sa Šibenikom svakodnevnom brodskom linijom. Jedino naselje na otoku također se naziva Kaprije, a okružuju ga brežuljci od kojih je najviši Velika glavica (129 m). Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DANZLARIN

Doručak. Odlazak brodom (doplata) na otok ZLARIN, mali neotkriveni dragulj naše obale netaknute prirode i iznimno bogate kulturnopovijesne baštine. Uvijek je imao značajnu stratešku ulogu čuvara ulaza u Kanal sv. Ante te čuvara grada Šibenika. Najviši vrh Zlarina je Klepac (169m), s kojeg se pruža pogled na čitavi akvatorij i šibenski kanal, sve do Velebita s jedne strane, a s druge ponekad i sve do vulkanskog otoka Jabuka. Zlarin su već u 15. stoljeću prozvali zlatnim otokom. Možda zlatni upravo zbog bogate kulturnopovijesne baštine ili kombinacije zlatnog zalaska sunca i plavetnila morskih dubina. Najprepoznatljivije kulturno naslijeđe i stoljećima stara posebnost Zlarina jest koraljarstvo. Otočani su se bavili lovom i obradom koralja još od 14.st. I nekada, kao i sada, koralji su brojne naraštaje očaravali svojom bojom i postali simbolom Zlarina, kao i zdravlja, bogatstva i ljubavi.
Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. DANSolaris

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Večera, noćenje.

8. DANNP KRKA - VISOVAC - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja autobusom do SKRADINA. Ulazak brodom (doplata) u Np Krka. Prošetat ćemo do Skradinskog buka, najdužeg slapa na rijeci Krki. Slap tvore sedrene barijere, otoci i jezera. Može ga se razgledati tijekom cijele godine, zahvaljujući mreži staza i mostova koji omogućuju ugodnu i sigurnu šetnju. Na Skradinskom buku nalaze se obnovljeni mlinovi, valjavice i stupe koje stoljećima koriste snagu vodenog toka. Uz poštivanje tradicijske arhitektonske vrijednosti, pojedini mlinovi uređeni su kao suvenirnice, dok su drugi pretvoreni u izložbene prostore za etnografsku zbirku. Predlažemo odlazak na još jedan otočki biser – otok VISOVAC (doplata), na kojem se od 1445. godine nalazi franjevački samostan Majke od Milosti i Crkva Gospe Visovačke. Visovac je bio i ostao otokom mira i molitve, a franjevački samostan tvrđavom duhovnosti i vjere. Samostan posjeduje važnu arheološku zbirku, zbirku povijesnog crkvenog ruha i posuđa te bogatu knjižnicu s više povijesnih rukopisa, vrijednih knjiga i inkunabula. Posjet Visovcu uključuje razgledavanje otočića, franjevačkog samostana, crkve i muzeja, u trajanju od pola sata.
Povratak u Zagreb.

Šifra glavnog organizatora: 01

Fotografije
Pošaljite nam mail
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!