01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

NEOTKRIVENA BLAGA TOSKANE

0
trenutno nije u ponudi
trenutno nije u ponudi
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3308

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

5 dana

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom
 • 4 polupansiona u hotelu 3/4*
 • pratitelja putovanja ispred agencije
 • razglede po programu
 • osiguranje od odgovornosti agencije
 • jamčevinu
 • troškove organizacije putovanja

Cijena NE uključuje

 • jednokrevetnu sobu – 0,00 HRK
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju u individualnom aranžmanu
 • troškove osobne prirode
 • osiguranje od otkaza putovanja - 0,00 HRK
 • sve ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

EVENTUALNE DOPLATE (na licu mjesta, u gotovini, u eurima)

  NAPOMENE

  • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
  • Kalkulacija je rađena na bazi 20/30 putnika
  • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
  • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
  Plan putovanja

  1. DANZAGREB – FIRENCA – TERME DI SATURNIA

  Polazak iz Zagreba u 6:00. Vožnja kroz Sloveniju, do Italije i toskanske čarolije. Odlazak u FIRENCU, glavni grad Toskane. Firenca leži na rijeci Arno, koja i danas svjedoči slavnim prošlim vremenima. Srednjovjekovna prošlost grada izvire na svakom kutku, savršeno se uklapajući u moderno doba. Tijekom srednjeg vijeka, Firenca je bila važno trgovačko središte, a danas je slikoviti svjedok vlastite impresivne priče. Slijedi razgled grada: katedrala SANTA MARIA DEL FIORE – KRSTIONICA – GIOTTOV ZVONIK – crkva SANTA CROCE – PONTE VECCHIO – PIAZZA DELLA SIGNORIA… Slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada, koje možete utrošiti na šetnju do najveće tržnice u gradu, Mercato Centrale, ispijanje kave s fantastičnim pogledom s jedne od terasa kafića, upijanje atmosfere grada na jednom od mnogobrojnih trgova ili pak probu cantuccinija, klasičnog toskanskog slatkog biskvita s bademima i hrskavom koricom…

  Vožnja prema selu SATURNIA, gdje se nalazi okosnica našeg putovanja – Terme di Saturnia. Terme di Saturnia su skupina izvora koja se nalaze u općini Manciano u Italiji, nekoliko kilometara od sela Saturnia. Izvori koji hrane kupke, koji se nalaze u jugoistočnoj dolini, pokrivaju ogroman teritorij koji se proteže od brda Amiata i brda rijeka Fiora i Albegna do Maremma grossetana kod Roselle i Talamone. Ovdje postoje termalni izvore te impozantne kaskade (del Mulino i del Gorello), gdje je temperatura vode oko 38°C, a koje obiluju gotovo filmskim scenama i vraćaju posjetitelje u neka davna vremena, ispunjavajući vas mirom i željom da im se uvijek iznova vratite.

  Prilike za kupanje i uživanje u termama bit će svaki dan, neovisno o programu.

  Smještaj u hotel, večera, noćenje.

  2. DANTERME DI SATURNIA – MONTEMERANO – TALAMONE – GROSSETO – TERME DI SATURNIA

  Doručak. Ovo je područje Italije u prošlim vremenima bilo etruščansko, a svaki korak svjedoči ostavštini tog drevnog naroda. I dok su arhitekturi i atmosferi doprinijela etruščanska dostignuća i dovitljivost, posebnu čar stvorila je i erupcija vulkana Vulsini, u davna vremena, nakon čega nastaju krateri i jezera, zbog čega danas imamo priliku upoznati Toskanu kakvu znamo.

  Istraživanje pak gotovo zaboravljene Toskane započinjemo u seocetu MONTEMERANO. Iako vrlo malo i izgrađeno u 12. st., na brežuljku, obiluje pričama koje oduzimaju dah. Glavna seoska crkva, Crkva svetog Juraja, dominira srednjovjekovnom vizurom, a jednako vrijedan svjedok prošlosti je i Piazza del Castello. Montemerano je dragulj Toskane, šarmantno i jedno od najbolje očuvanih mjesta srednjovjekovne Italije.

  Put nastavljamo upoznajući obalu Toskane, u nekadašnjem ribarskom selu TALAMONE, kojim dominira srednjovjekovna obrambena utvrda, Aldobrandeschi, s koje se pruža pogled na morska bespuća. Ovo pitoreskno selo raj je za sve one koji uživaju u mirnom odmoru.

  Slijedi odlazak do GROSSETA, grada uz obale rijeke Ombrone. Grosseto odlično stapa srednjovjekovnu arhitekturu i onu 21. stoljeća, a najpoznatija je znamenitost romanička katredrala San Lorenzo, uz palaču grofova Aldobrandeschi, u čijem se posjedu grad prvi puta i spominje (još u 9. st.).
  Kraće slobodno vrijeme za uživanje u šarmu gradića te polazak prema hotelu. Večera, noćenje.

  3. DANTERME DI SATURNIA – Città del Tufo (Pitigliano) – Etruščanske nekropole Puntone – TERME DI SATURNIA

  Doručak. Slijedi pobliže upoznavanje s baštinom starih Etruščana. Odlazak prema svojevrsnom arheološkom parku Tufo, danas čuvaru neprocjenjivih blaga Etruščana i Rimljana te njihovih sela i načina života. Città del Tufo (tufo = pršinac ili tuf, vrsta sedimentne stijene vulkanskog podrijetla) zapravo je skup sela koja su živi svjedoci prošlih vremena, izgrađeni većinom u stijenama od stvrdnute lave, a od kojih među najljepše spada Pitigliano. Ovaj čudesni stari gradić poznat je kao mali Jeruzalem, zbog povijesne prisutnosti židovske zajednice koja je uvijek bila dobro integrirana u društveni kontekst i koja tamo i danas ima svoju sinagogu.

  Slijedi vožnja do etruščanskih nekropola Puntone, koje neki nazivaju mjestom ispunjenim čarobnom vegetacijom i opojnom atmosferom, koja okružuje ostatke etruščanskih nekropola, tvoreći na taj način simbiozu drevne arhitekture i prirode, što doprinosu sasvim posebnom ugođaju i novom doživljaju stare arhitekture.
  Povratak u hotel, večera, noćenje

  4. DANTERME DI SATURNIA – MONTE RUFENO – JEZERO BOLSENA – TERME DI SATURNIA

  Doručak. Odlazak na planinarenje na Monte Rufeno (trajanje cca. 3 sata, duljina kružne staze 3.5 km). Ova planinarska staza prolazi kroz šume hrasta, kestena i borovu šumu. Na prvom dijelu staze posjetitelje pozdravljaju i javor, grab te brijest, uz simpatičan maleni vodopad. Središnji dio prolazi kroz šumu već ostarjelih, ali dugovječnih kestenova. Staza je idealna za one koji vole šetnju i priželjkuju opušten dan na otvorenom, uronjeni u čaroliju prirode. Ovdje ćete otkriti nove boje, zvukove i mirise. Imat ćete priliku vidjeti prirodu drugim očima, pratiti let jastrebova na plavom nebu, čuti buku životinja kako trče kroz šipražje…

  Nakon planinarenja, odlazak u upoznavanje bisera ovog kraja – jezera Bolsena, uz koje leže brojni neotkriveni gradići i sela građena u tradicionalnom talijanskom stilu. Jezero je vulkanskog i tektonskog podrijetla, a ujedno je i najveće vulkansko jezero u Europi. Rimski povijesni zapisi govore da se aktivnost vulkana Vulsini dogodila tek 104. g. pr. Kr., a otada je vulkan neaktivan. Jezero je dugo 13 km i duboko u prosjeku 81m, a krasi ga epitet pravog vulkanskog čuda, čemu svjedoče i kilometrima duge crne pješčane plaže. Kraća šetnja gradićem BOLSENA, drevnom etruščanskom gradu koji i danas veliča svoje slavne pretke. Vjeruje se da je ovaj gradić nekada bio najbogatiji grad Toskane, a danas unutar svojih zidina čuva zadivljujuću povijest i lokalnu tradiciju.

  Polazak prema hotelu, večera, noćenje.

  5. DANTERME DI SATURNIA – SIENNA – AREZZO – ZAGREB

  Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema SIENNI, gradu neobično bogate kulturne prošlosti, zbog čega je pod zaštitom UNESCO-a, kao svjetska baština čovječanstva. Siena je jedna od najpoznatijih talijanskih destinacija i nezaobilazna toskanska ljepotica. U čudesnom kamenom gradu vretenaste uličice ispunjavaju ljudi, a ne automobili. Osobito u večernjim satima, šetnja gradom, razgledavanje izloga i traženje osvježenja u sladoledu, ritual je Talijana, ali i posjetitelja koji dolaze sa svih strana svijeta. Kraća šetnja gradom.

  Polazak prema još jednom toskanskom dragulju, gradu imena AREZZO. Prepostavlja se da je Arezzo bio jedan od dvanaest najvažnijih etrurskih gradova. Danas, budući da se nalazi na uzbrdici, grad je podijeljen na donji i gornji dio, pri čemu je gornji grad pretežno povijesni, a donji dio moderan. Povijesno središte grada slikovito je mjesto s nekoliko prekrasnih zgrada i trgova. Arhitekturu Arezza odlikuje fantastična mješavina renesansnih, srednjovjekovnih i tradicionalnih talijanskih stilova koji se udružuju kako bi stvorili zanimljivu vizuru grada kakvog danas poznajemo.
  Kraće zadržavanje u gradu te polazak prema Zagrebu. Očekivani dolazak u Zagreb u kasnijim večernjim satima.

  Cijene

  Šifra glavnog organizatora: 01

  Fotografije
  Pošaljite nam mail
  error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!