01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Ljetovanje GORSKI KOTAR – spoj planina i mora

0
trenutno nije u ponudi
trenutno nije u ponudi
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7797

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

8 dana

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

Cijena uključuje

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Sedam polupansiona u hotelu Risnjak 3*, u Delnicama
 • Boravišnu pristojbu
 • Turističkog pratitelja ispred Agencije
 • Razglede po programu
 • Osiguranje od odgovornosti agencije
 • Jamčevinu

Cijena NE uključuje

 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju
 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 0,00 HRK
 • Troškove osobne prirode
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Preporučujemo sa sobom ponijeti kišne kabanice, kišobrane, čvršće cipele, štapove za hodanje, topliju jaknu.
 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Kalkulacija je rađena na bazi 30 osoba
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. DANZAGREB – SEVERIN NA KUPI – LUKOVDOL – KAMAČNIK – DELNICE

Polazak iz Zagreba u 8:00. Vožnja do SEVERINA NA KUPI. Tu se nalazi frankopanski kaštel Severin na Kupi. Kaštel nije moguće razgledati iznutra, no prošetat ćemo njegovim perivojem (246 m/nv), koji je zaštićeni spomenik parkovne arhitekture. Među drvećem se nalazi ribnjak, a pokraj kapelice ostaci vodoskoka, dok je uz ulaz zanimljiv vidikovac s kamenom šternom odakle se pruža očaravajući pogled na rijeku Kupu.
Nastavak vožnje do mjesta RIBLJE, odakle ćemo započeti prekrasnu šetnju (2,6 km, cca. 45 minuta) dolinom Kupe do mjesta LESCI i uživati u slikovitom krajoliku.
U blizini, u LUKOVDOLU, posjetit ćemo rodnu kuću Ivana Gorana Kovačića, hrvatskog pjesnika, pisca, novinara i antifašističkog borca, u kojoj je stalni postav o njegovom životu i radu. Svake godine ovdje se održava manifestacija Goranovo proljeće.
Nastavak vožnje do kanjona Kamačnika, zaštićenog krajolika. Kroz njegovu slikovitu sutjesku uz tok rječice Kamačnik izgrađen je pješački put, drveni mostići i klupice za odmor, a ovdje ćemo i mi prošetati (3,2 km, cca. 1 sat).
Nastavak vožnje do VRBOVSKOG i upoznavanje s mjestom. Odlazak u naše odredište, DELNICE (706 m/nv), najveće mjesto u Gorskom Kotaru, smješteno na drevnoj cesti Lujzijani, koja je nekoć povezivala Srednju Europu s Jadranskim morem. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

2. DANDELNICE – BROD NA KUPI – DELNICE

Doručak. Odlazak u BROD NA KUPI, gdje ćemo posjetiti kaštel Zrinski, spomenik prve kategorije. Danas je u njemu stalni izložbeni postav s pretežito goranskog područja na četiri etaže, s naglaskom na povijesnu priču o dvorcu i njegovim vladarima te samoj povijesti mjesta.
Povratak u Delnice te razgled gradića. Posjetit ćemo Popovićev mlin, mlin obitelji Mihelčić. Izgradnja električnog mlina započela je 1924. godine kapitalom povratnika iz Amerike, Mihelčića, a sljedeće je godine započeo s radom. Bio je to prvi objekt u Delnicama koji je dobio električnu struju. Svi uređaji su u i danas u izvornom obliku. Posjetit ćemo zatim kuću obitelji Klobučar – Rački iz 17. st., zaštićeni spomenik kulture, te otkriti kako se ovdje nekad živjelo. Blizu je i župna crkva Svetog Ivana Krstitelja. Uživat ćemo u šetnji od Lovačkog doma do Japlenškog vrha, zaštićenog šumskog područja na brežuljku iznad Delnica. Za najljepšu panoramu, svratit ćemo do stare skijaške skakaonice.
Povratak u hotel na kasni ručak. Nakon odmora odlazak na kupanje. Povratak u hotel, noćenje.

3. DANDELNICE – FUŽINE – LIČ – DELNICE

Doručak. Vožnja do FUŽINA (730 m/nv), mjesta duge turističke tradicije. Davne 1874., povijest je zabilježila prvi organizirani dolazak gostiju posebnim vlakovima iz Rijeke i Sušaka, a još prije, na Karolinskoj cesti (1737. godine) na kojoj su se Fužine razvile, postojali su tzv. konaci i odmorišta za karavane pa se Fužine svrstavaju među najstarije turističko mjesto Kvarnera i Hrvatske.
Posjetit ćemo špilju Vrelo (300m), jedinu turistički uređenu špilju u Hrvatskoj kroz koju protječe podzemna voda. Bez stepenica je pa je pogodna za posjet. U Fužinama su i tri akumulacijska jezera – Bajer, Lepenica i Potkoš. Prošetat ćemo oko jezera Bajer, a predlažemo i vožnju brodom po jezeru ili vožnju kočijom. Odlazak u LIČ, gdje ćemo posjetiti etnografsku zbirku čija je svrha očuvanje kulturno – povijesne baštine, narodnoga blaga i običaja. U Liču se i nalazi i Crkva svetog Jurja i svetište Majke Božje Snježne. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme do večere. Noćenje.

4. DANDELNICE – ČABAR – PREZID – DELNICE

Doručak. Odlazak u ČABAR, najšumovitiji dio Hrvatske (94% površine pod šumom). Središtem mjesta dominira dvorac Petra Zrinskog, izgrađen 1651. godine. Od tog vremena do danas sačuvani su dio zida, kula i svodovi u prizemlju središnjeg objekta. Dvorac je bio preuređen tijekom 19. i 20. stoljeća, a čini ga sklop od četiri zgrade povezane obrambenim zidom. U dvorcu se nalaze Zavičajna zbirka, galerija umjetničkih slika Vilima Svečnjaka i donacija lovačkih trofeja. Prošetat ćemo do izvora rijeke Čabranke (cca. 15 minuta).
Odlazak u PREZID, gdje ćemo vidjeti autohtonu goransku arhitekturu (sačuvane stare drvene kuće).
Izabrat ćemo jednu od mnogobrojnih poučnih staza u ovom kraju, za uživanje u prirodi.
Povratak u hotel na kasni ručak. Odlazak na more na kupanje. Povratak u hotel, noćenje.

5. DANDELNICE – LOKVE – MRKOPALJ – DELNICE

Doručak. Odlazak u mjesto LOKVE, koje se prvi puta spominje početkom 15. st., a izgradnjom Lujzijanske ceste doživjelo je procvat. Posjetit ćemo špilju Lokvarku dugačku 1,2 km, a podijeljenu na četiri galerije. Turisti mogu razgledati 900m, u tri galerije.
Nastavak vožnje do umjetnog Lokvarskog jezera koje se savršeno uklopilo u prirodni okoliš crnogoričnih šuma. Odlazak u Park šumu Golubinjak (zaštićena park – šuma), veliku zelenu čistinu okruženu stasitim stablima crnogorice koja se uzdiže visoko iznad bijelih stijena. Uređena pješačka staza će nas odvesti do divovske jele starosti od preko 250 godina, a koju krasi epitet kraljice šume.
Na putu prema MRKOPLJU (824 m/nv) vidjet ćemo Fajere – kamene ostatke strmog vijadukta iz 1732. godine koji se nalaze na dijelu prvotne trase Karolinske ceste (između Brestove Drage i sela Slavica). Mrkopalj slovi za hrvatsku kolijevku skijanja, a 1913. godine tamo je organiziran prvi skijaški tečaj za četrnaest skijaša, u organizaciji Ricarda Wickerta. Godinu dana kasnije održano je prvo prvenstvo Hrvatske u skijaškom trčanju na 7 km.
Nakon šetnje, odlazak do BEGOVA RAZDOLJA (1000 m/nv), prekrasnog mjesta kojega krasi očuvani prirodni okoliš u kojem se smjestilo skijalište s vučnicom. U blizini se nalazi Matić poljana, spomen područje u kojem se nalazi 26 kamena, rad arhitekta Zdenka Sile koji simboliziraju tragičnu smrt smrznutih partizana.
Povratak u hotel. Večera, noćenje.

6. DANDELNICE – NP RISNJAK – IZVOR RIJEKE KUPE – DELNICE

Doručak. Odlazak do mjesta Crni Lug, gdje je ulaz u NP RISNJAK. Guste šume dom su jelena, veprova, lisica, ali i pravih zvijeri poput vuka, medvjeda i risa, po kojem je park I dobio ime. Prošetat ćemo Poučnom stazom Leska (jedna od prvih staza u Hrvatskoj). Duž staze (4 km) postavljene su 23 informativne ploče koje opisuju prirodnu i kulturnu baštinu ovoga kraja. Predlažemo odlazak na izvor treće najdulje hrvatske rijeke, Kupe. Na nadmorskoj visini od 321m, vodena je masa oblikovala tirkizno jezero, a samo područje jedno je od najjačih, najrasprostranjenijih i najdubljih hrvatskih vela. Gornji tok je, zbog bogatstva flore i faune, prozvan Čudesnom dolinom leptira. Povratak u Delnice, večera, noćenje.

7. DANDELNICE – SKRAD – ZELENI VIR – VRAŽJI PROLAZ – DELNICE

Doručak. Vožnja do mjesta SKRAD (700 m/nv), odakle se pruža prekrasan pogled na Kupsku dolinu. Proći ćemo poučnu stazu Zeleni vir, koja nas upoznaje s bogatim i raznovrsnim biljnim svijetom zaštićenog krajobraza Zelenog vira, a sastoji se od tri dionice. Najprije se spuštamo do izvora Zeleni vir i 70m visokog slapa uz hidroelektranu (2 km). Druga dionica vodi od planinarskog doma kroz kanjon Vražji prolaz, koji je na mjestima uži od dva metra, a ispod mostića usječenih u kanjon huči potok Jasle do Muževe hiše (800m). Treća dionica ide uz potok Curak prema zaseoku Ložac (1,8 km). Povratak u hotel.
Kasniji ručak umjesto večere. Odlazak na kupanje. Povratak u hotel, noćenje.

8. DANDELNICE – RAVNA GORA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do mjesta RAVNA GORA, (819 m/nv) okruženog s jedne strane Bjelolasicom, Višnjevicom i Suhim vrhom, a s druge Javorovom kosom i Kosicom.
Šetnja do izvora Božji studenac na Javorovoj kosi. Uz taj izvor vezana je priča o ljekovitosti za oči. U blizini je vidikovac s kojeg se pružaju nezaboravni vidici.
Na putu prema Zagrebu zaustavit ćemo se u STAROJ SUŠICI, gdje se nalazi frankopanski dvorac, danas odmaralište Dom mladih Rijeka. Nasuprot dvorca nalazi se crkva Sv. Antuna Padovanskog.
Povratak u Zagreb u večernjim satima.

Šifra glavnog organizatora: 01

Fotografije
Pošaljite nam mail
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!