01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
01 487 2241 info@adrijanaputovanja.hr

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

DUBROVNIK I ELAFITI

0
Cijena
3,990 Kn
Cijena
3,990 Kn
Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4047

Zašto Adrijana putovanja?

 • Nudimo specifična putovanja i aranžmane
 • Uvijek smo tu za svoje putnike, u bilo koje doba
 • Nasmijana, fleksibilna ekipa, s uvijek novim idejama
 • Svakom zahtjevu putnika pristupamo ozbiljno

Imate pitanje?

Za najbrže informacije o putovanjima i rezervacije nazovite odmah ili pošaljite upit

00385 91 487 2244

info@adrijanaputovanja.hr

8 dana
Termin : 28.8.2021. - 4.9.2021.

Mjesto polaska

Zagreb

Vrijeme polaska

7:00

28.8.2021. – 4.9.2021.

Cijena uključuje

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Sedam polupansiona u hotelu Vis*** u Dubrovniku
 • Boravišnu pristojbu
 • Vožnju neretvanskim lađama
 • Ulaznicu za Arheološki muzej Naronu
 • Lokalnog vodiča u Dubrovniku
 • Lokalnog vodiča za razgled Konavla, Cavtata i Lokruma
 • Turističkog pratitelja ispred Agencije
 • Razglede po programu
 • Osiguranje od odgovornosti agencije
 • Jamčevinu

EVENTUALNE DOPLATE

 • Osiguranje od otkaza putovanja - 90,00 HRK
 • Jednokrevetna soba – 1.085,00 HRK
 • Izlet brodom na Koločep i Lopud – cca. 180,00 HRK
 • Izlet brodom na Šipan – cca. 180,00 HRK
 • Ulaznica u Sokol grad – 50,00 HRK
 • Ulaznica u Mauzolej obitelji Račić – 20,00 HRK
 • Ulaznica i prijevoz brodom na otok Lokrum
 • Ulaznica za Arboretum – 40,00 HRK

Cijena NE uključuje

 • Ulaznice u muzeje i objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu
 • Paket putnog osiguranja
 • Troškove osobne prirode
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE

 • Za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
 • Plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
 • Kalkulacija je rađena na bazi 20-25 osoba
 • Ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana
Plan putovanja

1. DANZAGREB - VID NARONA - DUBROVNIK

Polazak autobusa iz Zagreba u 7:00. Vožnja autocestom, uz kraće stanke, do mjesta VID, koje je nastalo na ruševinama antičke Narone. Mjesto se savilo oko brežuljka kojeg okružuje rječica Norin, koja izvire u Prudu iz podzemnih virova, a ulijeva se u Neretvu kod Kule Norinske. Posjetit ćemo Arheološki muzej Narona, koji je izgrađen nad augusteumom, hramom posvećenom božanskom Augustu. Tu su izloženi najreprezentativniji primjerci dugogodišnjih arheoloških nalaza koji datiraju iz 3. st. pr. Kr. Prošetat ćemo se do župne Crkve Gospe Snježne, koju narod zove Gospa Ledena. Pored crkve stoji prekrasan spomenik kneza Domagoja i njegovih strijelaca u borbi s Mlečanima. Spuštamo se do rječice Norin, ulazimo u stare neretvanske lađe i uz glazbu uživamo u plovidbi prekrasnim krajolikom. Odlazak u Dubrovnik, smještaj u hotel Vis***, večera, noćenje.

2. DANDUBROVNIK

Doručak. Šetnja Lapadom, kupanje i uživanje u vlastitim aktivnostima. Poslije večere odlazak u razgled DUBROVNIKA, grada jedinstvene i svjetski poznate kulturne baštine i ljepote, na popisu UNESCO svjetske baštine. Prošetat ćemo unutar zidina Stradunom, najpoznatijom gradskom ulicom, dugačkom 298 metara. Stradun je izgrađen još u 10. st. nasipavanjem morskog kanala koji je do tada razdvajao dva dubrovačka naselja, Ragusu i Dubravu, a popločen je u 15. st. Uz lokalnog vodiča, upoznat ćemo se s poviješću ovog prekrasnog grada te prošetati ispod GRADSKIH ZIDINA, KULA I TVRĐAVA, vidjeti Knežev dvor, ONOFRIJEVE ČESME, PALAČU SPONZA, DUBROVAČKU KATEDRALU, CRKVU SV. VLAHA, FRANJEVAČKI SAMOSTAN, ORLANDOV STUP… Povratak u hotel, noćenje.

3. DANKOLOČEP - LOPUD

Doručak. Odlazak brodom (doplata) na slikoviti otok KOLOČEP, kojeg mještani nazivaju i KALAMOTA. Na otoku su dva naselja, smještena u dvije najveće uvale, Gornje Čelo i Donje Čelo, a koja povezuje vijugavo šetalište dugo 3 km. Otok je pokriven gustom borovom šumom čije se grane spuštaju do same površine mora. Tu se nalazi i Plava špilja u koju se ulazi plivajući. Koločep je bogat plodnom zemljom i vodom te je prepun raznovrsnog raslinja i visokog drveća. Plaže su pješčane i šljunčane. Od kulturnopovijesnih spomenika koje možemo posjetiti su crkvice Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Nikole i Sv. Srđa. Nakon kraće šetnje, kupanje i uživanje na ovom prekrasnom otoku.
Odlazak brodom na drugi biser Elafita, otok LOPUD. Otok je to bujne mediteranske, suptropske vegetacije, prekrasnih vrtova, parkova i plaža. U prošlosti je bio otok kapetana koji je pomorstvu Dubrovačke Republike dao najviše pomoraca. Dva brežuljka povezana su prekrasnom dolinom kojom staza vodi do uvale Šunj na drugoj strani otoka, ispunjene slojem bijelog pijeska. U 16. st. otok je imao 30 crkava, brojne ljetnikovce, nekoliko samostana… Prošetat ćemo mjestom i pronaći prekrasnu plažu za kupanje. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DANSRĐ

Doručak. Predlažemo uspon na brdo Srđ (415 m/nv), koje se nalazi iznad grada Dubrovnika. Brdo je dobilo ime po najranijem dubrovačkom zaštitniku, svetom Srđu. Čitavim putem (oko sat vremena) prolazimo uz postaje križnog puta s prekrasnim pogledima na grad Dubrovnik i okolne otoke. Na samom vrhu je tvrđava Imperijal, u kojoj je Muzej Domovinskog rata, tu je i veliki betonski križ s oltarom, gornja postaja žičare, vidikovac i restoran. Ukoliko netko ne želi hodati do vrha, predlažemo dolazak žičarom (doplata). Povratak u hotel, poslijepodne slobodno, večera, noćenje.

5. DANKONAVLE - CAVTAT - LOKRUM

Doručak. Odlazak autobusom u KONAVLE. Posjetit ćemo Sokol Grad iz 15. st., utvrdu Dubrovačke Republike strateški pozicioniranu uz granicu s ondašnjim Osmanskim Carstvom. Utvrda se smjestila u današnjem selu Dunave na nepristupačnoj, više od 25 metara visokoj stijeni. Nastavak vožnje do sela LJUTA, gdje ćemo posjetiti zaštićeni prirodni krajolik rijeke Ljute, na kojem se nalazi sustav mlinica i stupa. Tu se nalazi i poznati restoran Konavoski dvori.
Nastavak vožnje do CAVTATA, grada predivnih palača, ljetnikovaca, hotela, plaža, bujnog zelenila i duge povijesti. Prošetat ćemo do Mauzoleja obitelji Račić, remek-djela kipara Ivana Meštrovića.
Nastavak brodićem do zelenog LOKRUMA, otoka bogate povijesti, legenda i priča. Danas je ovo posebni rezervat šumske vegetacije pod strogom zaštitom UNESCO-a. Proći ćemo poučnu stazu i upoznati se sa svim prirodnim i kulturnim zanimljivostima otoka. Kupanje. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DANŠIPAN - JAKLJAN - OLIPAN

Doručak. Odlazak brodom (doplata) na otok ŠIPAN – najveći otok Elafita kojeg nazivaju Kraljevićem Elafita. Sam Šipan zadržao je duh starog vremena. Tek poneka renovacija starih ljetnikovaca daje naslutiti kako živimo u 21. st. Ovdje su dva glavna mjesta Suđurađ i Šipanska Luka, međusobno udaljena 5 km. Zavirimo li u unutrašnjost otoka, vidjet ćemo veliko plodno polje maslina, vinova loze i smokava. Šipan je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda zbog najvećeg broja maslina po četvornom metru. Na otoku postoje izvori pitke vode pa je u povijesti korišten kao rezervno polje Dubrovačke Republike. Šipan je i otok bogate sakralne tradicije, sa čak 43 crkve koje su nekada stanovništvu služile kao zaklon od piratskih napada, a spomenik starim vremenima danas su stare palače od kojih je najpoznatiji ljetnikovac Vice Stjepovića Skočibuhe u mjestu Suđurađ. Tu se nalazi i kula Pakljena iz 1529 g. i Crkva sv. Duha s ravnim krovom, najvećim krovom ovog oblika na Jadranskoj obali. Nakon razgleda, slijedi kupanje. U povratku brodom, proći ćemo uz otoke Jakljan i Olipan, koji su nenaseljeni. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. DANDUBROVNIK

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Večera, noćenje.

8. DANTRSTENO - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Na putu ćemo stati u malom prekrasnom mjestu TRSTENO, koje je dobilo naziv po trstici koja tu raste zbog obilja vode. Vidjet ćemo i dvije platane stare preko 400 godina, najveće te vrste u Europi. Ipak, najveća atrakcija ovog mjesta jest arboretum koji sjedinjuje kulturnu i prirodnu baštinu. Poznat je po povijesnim perivojima i po zbirci sredozemnih i egzotičnih vrsta biljaka, a osnovan je 1948. na prostoru i podlozi povijesnog ladanjskog posjeda dubrovačke plemićke obitelji Gučetić – Gozze te je u cjelini zaštićen kao spomenik vrtne arhitekture.
Nastavak vožnje do Zagreba, uz kraće stanke za odmor.

Šifra glavnog organizatora: 01

Fotografije
Pošaljite nam mail
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja! Zahvaljujemo na razumijevanju!