TVORNICA ČOKOLADE ZOTTER & GRAZ


 • Pretraga
 • Rezultati
 • Rezervacija

TVORNICA ČOKOLADE ZOTTER & GRAZ

Prijevoz: Autobus
 • Program putovanja
  Polazak u 5:45 sati sa južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje u smjeru Austrije.

  Dolazak u Riegersburg do tvornice čokolade Zotter. Posjetiteljska ruta izuzetno je zanimljiva, a oko tvornice na 27 hektara zemljišta prostire se eko-farma s autohtonim pasminama domaćih životinja!
  U predvorju ćete dobiti elektronski vodič sa slušalicama (na engleskom, njemačkom, slovenskom...) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-dvorana u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati pa čak i kušati suha kakaova zrna. Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov... Ponuđene će Vam biti i gotove Zotter čokolade, nekoliko desetaka različitih okusa.
  Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Nema potrebe rezati više, jer takvih ćete komadića moći probati pedesetak! Odlazak do čokoladnog bara a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti - sami.
  Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati... Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice.


  Nakon prekrasnog razgleda odlazak u centar Graza. Šetnja gradom ili slobodno vrijeme za shopping do 17:30 sati.

  Odlazak prema slovenskoj granici te dalje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.


  Aranžman uključuje:
  prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
  ulaznicu za Zooter tvornicu
  turističkog pratitelja
  posjet Grazu
  jamčevno osiguranje i troškove organizacije

  CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 250 KN

  Napomena: Cijena za djecu od 6-10 iznosi 200 kn, za osobe 11-17 godina 220 kn.

 • Osnovno

  Po osobi Min. osoba 23.11. - 23.11.
  1. Izlet
  Paket aranžman
  1 250,00

  Popusti

  Po osobi 23.11. - 23.11.
  Popust za dijete (6-9,99) - 50,00
  Popust za dijete (10-16,99) - 30,00